CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT

CAT-EXTxI + assemblea CAT-EXT
Catalunya Exterior per la Independència, assemblea sectorial-territorial de l'ANC per a la Catalunya Exterior

dissabte, 31 de març del 2012

'Lipdub' a Perpinyà en defensa del català


Us adjuntem l'article de "elSingulardigital.cat" :

31.03.2012 - 19.03 h
'Lipdub' de 7000 persones a Perpinyà en defensa de la llengua
Els organitzadors de la iniciativa volen pressionar el govern francès per protegir les llengües minoritàries


Unes 7.150 persones d'arreu de Catalunya i França han participat aquest dissabte a Perpinyà en la creació d'un lipdub a favor de la llengua i cultura catalana. Aquesta excepcional mobilització està emmarcada en un conjunt de manifestacions i concentracions arreu del territori francès per reclamar els drets de les llengües minoritàries. L'enregistrament ha començat a la plaça de la Llotja de Perpinyà amb un grup de nens escenificant una aula d'una escola i ha recorregut el carrer de la Llotja fins arribar a la plaça del Castellet enmig de fum, confeti i senyeres.

Superades totes les expectatives o objectius. El lipdub en defensa el català a Perpinyà ha agrupat a 7150 persones. Un miler més que el nombre fixat per la entitat organitzadora d'aquest vídeo. D'aquesta manera, el lipdub de la organització Federació per la llengua catalana ha fixat el nou rècord mundial en participació en un lipdub en defensa del català superant el vídeo enregistrat a Vic o el de Barcelona que va comptar amb 1500 persones i nombroses personalitats catalanes.

L'enregistrament d'aquest vídeo musical ha començat a dos quarts de tres del migdia i s'ha allargat fins passades les cinc de la tarda. En total s'han rodat quatre gravacions i posteriorment s'escollirà la millor d'elles. La història narrativa del lipdub ha començat a la plaça de la Llotja de Perpinyà amb un grup d'infants que escenificaven l'aula d'una escola. Posteriorment les càmeres s'han anat movent pel carrer de la Llotja on han aparegut grallers, timbalers, castellers, persones disfressades de pastissers, ossos i multitud de voluntaris que vestien samarretes amb la bandera catalana i feien onejar diverses senyeres.

La filmació ha finalitzat davant del 'Castellet' de Perpinyà d'on penjava un llençol on estava escrit 'Entre tots ho farem tot...i més!'. Allà, les càmeres han gravat a milers de persones que cridaven i cantaven la cançó ' Parlem català' enmig de fum, confeti i gegants. Un altre element que fa aquest lipdub excepcional és que ha estat gravat en 3D. Per això, els participants portaven unes ulleres de cartró, semblants a les que s'utilitzen en els cinemes per veure les pel·lícules en tres dimensions.

El president de la federació d'entitats que ha organitzat la mobilització, Hervè Pi, s'ha mostrat "molt satisfet" del nombre de participants i ha destacat que el vídeo ha estat "una forma de mobilització transversal" que ha agrupat multituds d'entitats i organitzacions culturals, esportives, polítiques i populars d'arreu de Catalunya i altres territoris de l'Estat francès.

Notícia a elSingularDigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada